Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Φραστική επίθεση κατά Πάγκαλου από Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι

Παρίσι, Γαλλία
Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο κατά την άφιξή του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης για την προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά την επίθεση η βραδιά-αφιέρωμα στον Κ.Γαβρά ακυρώθηκε. Για «τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο Θ.Πάγκαλος.

Πριν από την έναρξη και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο Θεόδωρος Πάγκαλος ομάδα Ελλήνων φοιτητών τού επιτέθηκε φραστικά, ενώ κρατούσαν πανώ που έγραφε «Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά».

Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε στους νέους να τους συναντήσει σήμερα, Κυριακή, για μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, όμως εκείνοι αρνήθηκαν. Επίσης, μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες του παρευρισκόμενου Κώστα Γαβρά για «δημοκρατικό διάλογο».

Στη συνέχεια, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και αποχώρησαν ο κ. Πάγκαλος, ο πρέσβυς Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η πρόξενος Κατερίνα Κόικα, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231081106 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου