Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Υποσχέσεις και... δακρυγόνα στη Σύρο

Τις αλλαγές που προωθεί υπερασπίστηκε από τη Σύρο ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Λίγο παραπέρα, οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πολίτες που διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική και ιδιαιτέρως για τις συγχωνεύσεις σχολείων. 
Οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
Μέσα στην αίθουσα της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται "με άνωθεν και έξωθεν εντολές", αλλά είναι θεμελιώδεις για την επιβίωση της Ελλάδας. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, λέγοντας ότι μία Ελλάδα "διαφορετική από εκείνη της κρίσης, της μιζέριας και της ταλαιπωρίας" έρχεται όλο και πιο κοντά.
Μιλώντας γιατα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. είπε πως αποτελούν το επιστέγασμα μιας πολύ δύσκολης περιόδου που απέδωσε καρπούς, χάρη στην αυταπάρνηση των Ελλήνων. "Δεν ήταν το τέλος όμως της προσπάθειας, ήταν ένας σταθμός", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως αναγνωρίζει ότι οι εποχές είναι δύσκολες και πρόσθεσε πως "δεν ζητούμε την ανοχή, ζητούμε τη συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή, όχι απλά με διαμαρτυρία, αλλά με τη δημιουργικότητα όλων".
Μιλώντας για το Σύρο και τα υπόλοιπα νησιά, σημείωσε ότι "καλούμαστε τη νησιωτικότητα και τις εγγενείς αδυναμίες της να τις μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου