Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα είναι ένας νέος ήρωας



Η Ελλάδα παίρνει πολλή προσοχή και πολλή βοήθεια. 110 δισ. ευρώ διάσωσης από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μαζί με πολλές συμβουλές για σκληρή τακτική για την επίλυση της οικονομικής κρίσης και τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων για το ευρώ και την παγκόσμια οικονομία.
Ενώ πολλοί εντός και εκτός συζήτησης για την Ελλάδα αναρωτιούνται κατά πόσον όλα τα νέα χρέη και η επώδυνη αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη, λίγοι αναγνωρίζουν αυτό που δημοσιογράφοι όπως ο Michael Lewis του Vanity Fair και Αλέξης Παπαχελάς της Καθημερινής τελικά αναδεικνύουν για τα πραγματικά προβλήματα: την ελληνική προσκόλληση σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και την αντοχή τους στη λειτουργία τους ως ομάδα.

Αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικά τώρα είναι ένα νέο ήρωα. 
Για την Ελλάδα για να επιτευχθεί ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη, οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν βαθιές αλλαγές στις ατομικές συμπεριφορές τους. Συντριπτικά στοιχεία από τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες αλλαγής όλων των μεγεθών δείχνει ότι η ορθολογική, η οικονομίκή έκκληση προς τα μυαλά των ανθρώπων, οι λόγοι υγείας, οι περιπτώσεις επιχειρήσεων, οι διαρθρωτικές αλλαγές για την παροχή κινήτρων και αντικινήτρων - δεν είναι αρκετά. Οι άνθρωποι είναι απίστευτα πεισματάρηδες, σχεδόν παράλογο όταν πρόκειται να ελευθερώσουν, τον διαβόλο μέσα τους, τον πόνο που γνωρίζουν και τα όνειρά τους, ακόμη και αν είναι απελπιστικές φαντασιώσεις.
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την Vanessa Andris 

Διαβάστε όλο το ξενόγλωσσο άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.huffingtonpost.com/vanessa-andris/what-greece-needs-now-is-_b_829101.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου