Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΠΟΠΕΚ: 700 πρατήρια με «πειραγμένες» αντλίες


Σε 700 ανέρχονται τα πρατήρια με «πειραγμένες» αντλίες, εκτιμά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων με βάση τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας του Πολυτεχνείου.
Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η έρευνα καταδεικνύει ότι 700 πρατήρια από τα συνολικά 7.000 στη χώρα, διαθέτουν μηχανισμούς που κλέβουν τους καταναλωτές.
Η ΠΟΠΕΚ ζητεί μάλιστα να δοθεί η έρευνα στη δημοσιότητα προκειμένου να πληροφορηθεί υπεύθυνα η κοινή γνώμη και ο κλάδος για το περιεχόμενό της και να αποδοθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τις καταγγελίες της για την έξαρση των κλοπών καυσίμου σε βάρος των καταναλωτών με χρήση των παράνομων μηχανισμών που αλλοιώνουν τις ενδείξεις των αντλιών.
Για τους λόγους αυτούς, ζητεί από την Πολιτεία «να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους βενζινοπώλες που παρανομούν και τα κυκλώματα που τροφοδοτούν την αγορά με την τεχνολογία της καταδολίευσης των αντλιών», επισημαίνοντας με νόημα πως η ανακάλυψη ενός πρατηρίου δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.
«Η κατάσταση κατά την οποία οι μεν βενζινοπώλες υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό, οι δε καταναλωτές πέρα από την καταιγίδα των αυξήσεων στους φόρους πληρώνουν και "καπέλα" στις τιμές, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1938856 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου