Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σημάδια ανάκαμψης διαπιστώθηκαν στη διυπουργική για την οικονομία


Αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκαν κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής τόσο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης και τα χειρότερα πέρασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ύφεση ρηχαίνει και εκτίμησε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο για την ελληνική οικονομία. Ως προς τα σημάδια ανάκαμψης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεχιζόμενη βελτίωση των εξαγωγών και στη σταδιακή αποκατάσταση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Ως προς το θέμα της της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, στο οικονομικό επιτελείο δηλώνουν ότι παραμένει στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά, όπως προσθέτουν, εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις.  

Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει εγκριθεί το συνολικό πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Την Τρίτη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να αποστείλει στις τράπεζες επιστολή, με την οποία θα ζητά αναλυτική αναφορά για την αξιοποίηση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα θέτει και το θέμα των προγραμματικών συμφωνιών με κάθε τράπεζα ξεχωριστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου